22 / JUNY / 2016

 Generacions de Futur per a les TIC

http://punttic.gencat.cat/esdeveniment/generacions-de-futur-les-tic

Llengua Català Data: dimarts, 28/06/2016

L'Associació Educativa Itscool, iniciativa impulsada per iniciativa públic – privada amb el suport de la Generalitat de Catalunya, escoles universitàries, universitats, col·legis professionals i la Federació de Pares i Mares de Catalunya, es dedica des de 2013 a promoure el coneixement i l'acostament als estudis dels àmbits de les Tecnologies de la Informació i de la Comunicació entre els alumnes de Primària i Secundària.

Dins d'aquest marc, organitza, amb el suport de l'Obra Social de La Caixa, els Estudis d'informàtica, Multimèdia i Telecomunicació de la UOC, Sigma, Tecnonews i SingularNet. la Jornada "Generacions de Futur per a les TIC" amb l'objectiu de sensibilitzar als prescriptors d'aquests estudis, pares, mares i professors, aprofundir en les darreres dades universitàries i laborals i conèixer que estan fent les institucions i empreses per augmentar les vocacions dels joves per les TIC.

L’assistència és gratuïta prèvia inscripció en aquest enllaç. Pots veure el programa de la jornada en aquest enllaç.

Redactor: C

22 / JUNY / 2016

 Gamelab 2016

http://punttic.gencat.cat/esdeveniment/gamelab-2016

Llengua Català Data: dimecres, 29/06/2016 a divendres, 01/07/2016

Tot i que que organitza conferències i activitats a tot el món (Tòquio, Xangai, Madrid, Montevideo, etc.), l'esdeveniment d'impacte alcalde i prestigi té lloc anualment a la ciutat de Barcelona. Aquest esdeveniment acull un miler d'assistents que representen més de 500 empreses i organitzacions de tot el món.

Entre els convidats i ponents que han participat en esdeveniments Gamelab figuren Creadors Llegendaris, visionaris i pioners de Com Shigeru Miyamoto (Super Mario, Zelda), Hideo Kojima (Metall Gear Solid), Will Wright (The Sims), Peter Molyneux (Blanc i Negre, faula), Mark Cerny (bogeria de marbre), Tim Schafer (Monkey Island), Cliff Bleszinski (Gears of War), Hironobu Sakaguchi (final Fantasy), Trip Hawkins (fundador d'Electronic Arts), Jade Raymond (Assassins Creieu), Michel Ancel (Rayman), Kazunori Yamauchi (Gran Turisme), Alex Seropian (halo), Minh Le (Counter Strike), Yu Suzuki (Shenmue), Alex Seropian (heroi de la guitarra), Kim Swift (Portal), Shuhei Yoshida (president de Sony Worldwide estudis), al Lowe (Oci s'adapta a Larry), Siobhan Reddy (Little Big Planet) o Keiji Inafune (Megaman), Entre Molts Altres.

Per inscriure's al Gamelab cal seguir les indicacions que es troben en aquest enllaç. Podeu consultar el programa del congrés en aquest enllaç.

Redactor: C

22 / JUNY / 2016

 Gaudeix de l'estiu 2016 a l'Òmnia del PES La Mina

http://punttic.gencat.cat/article/gaudeix-de-lestiu-2016-lomnia-del-pes-la-mina

Llengua Català

Totes les activitats són gratuïtes i s'adrecen a joves a partir dels 16 anys. És necessari, però, realitzar inscripció prèvia perquè les places són limitades. Aquesta és la programació prevista:

  • Espais oberts: de dilluns a dijous en les franges de 11 a 12 hores, 16.30 a 17.30 hores i 19 a 20 hores.
  • Monogràfic d'Arduino i Robots: de dilluns a dijous. En horari de matí (de 9.30 a 11 hores) del 27 de juny al 7 de juliol i en horari de tarda (de 17.30 a 19 hores) de l'11 al 21 de juliol.
  • Fotografia digital: de dilluns a dijous. En horari de tarda (de 17.30 a 19 hores) del 27 de juny al 7 de juliol i en horari de matí (de 9.30 a 11 hores) de l'11 al 21 de juliol.

Per a més informació, podeu contactar amb l'Òmnia a través del telèfon 93.381.15.78 o per correu electrònic a peslamina@xarxaomnia.gencat.cat.

Redactor: C

21 / JUNY / 2016

 Acció publica els resultats del Baròmetre de la Innovació a Catalunya 2015

http://punttic.gencat.cat/article/accio-publica-els-resultats-del-barometre-de-la

Llengua Català

El Baròmetre de la Innovació a Catalunya és un exercici pioner en l’àmbit internacional quant a l’avaluació de la innovació de les empreses. D’una banda, analitza l’estat de la innovació a Catalunya tenint en compte els nous enfocaments cap a un major pes dels actius intangibles. De l’altra, ofereix informació directa sobre el procés d’innovació de les empreses catalanes, de manera que es redueix el decalatge existent de prop de dos anys en les diferents enquestes i anàlisis sobre innovació oficials.

Aquestes són les principals conclusions de l'informe 2015:

  • Més de la meitat de les empreses catalanes innoven i els actius intangibles cada cop guanyen més pes.
  • Gairebé el 40% de les empreses catalanes innovadores preveu crear nous llocs de treball durant el 2016 i un 85,7% preveu augmentar la facturació.
  •  Un 57,2% de les empreses catalanes innovadores són exportadores, un percentatge que creix en el cas del sector industrial 89,9%.
  • El 24,3% de les empreses innovadores ha manifestat utilitzar noves eines d'anàlisi avançada basades en tecnologia Big Data, percentatge superior a l'any anterior (16,6%).
  • El 56% de les empreses catalanes innovadores declaren que el 2016 destinaran més recursos a la innovació que l'any passat

Aquí teniu el document sencer:

Baròmetre de la Innovació a Catalunya 2015 from Agència per a la Competitivitat de l'empresa - ACCIÓ

 

Redactor: C

21 / JUNY / 2016

 European Young Innovators Unconvention

http://punttic.gencat.cat/esdeveniment/european-young-innovators-unconvention

Llengua Català Data: dilluns, 10/10/2016 a dimarts, 11/10/2016

Els i les joves estaran acompanyats per empresaris d'èxit, inversors, acadèmics, experts, líders d'opinió, els millors dissenyadors de polítiques, i executius corporatius. El focus de la Unconvention 2016 serà sobre com startups europees poden créixer a nivell mundial i com Europa pot atraure el millor el talent i la inversió de tot el món. Com l'any passat, la trobada serà precedida per la Setmana de la Innovació de la Joventut on es programaran esdeveniments a les principals startups europees de París, Londres, Berlín, Estocolm i Barcelona i les emergents, com ara Tallin, Varsòvia i Lisboa.

Pots trobar més informació sobre l'esdeveniment i pre-registrar-se aquí.

Redactor: C

Contingut sindicat