13 / DESEMBRE / 2016

 La digitalització generarà a Espanya 1.250.000 llocs de treball en cinc anys

http://punttic.gencat.cat/article/la-digitalitzacio-generara-espanya-1250000-llocs

Llengua Català

L'informe La digitalización: ¿crea o destruye empleos? analitza els efectes que tindrà per al mercat laboral l'adopció de tecnologia d'última generació a les empreses. Calcula que la digitalització generarà a l'Estat espanyol 1.250.000 llocs de treball d'ara fins al 2022, 390.000 dels quals seran STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques). A ells se sumen altres 689.000 llocs induïts que donaran suport als STEM i altres 168.000 llocs de treball indirectes.

L'informe, però, adverteix que els perfils existents al mercat laboral "són insuficients per satisfer aquesta necessitat" i assegura que la bretxa entre les necessitats de les empreses i l'oferta en el mercat laboral augmentarà en els propers anys. De fet, els últims anys han disminuït els/les alumnes de carreres relacionades amb la ciència, les matemàtiques, les enginyeries i la tecnologia. Es calcula que els propers anys es mantindrà aquesta tendència a la baixa.

Aquest estudi no és l'unic que parla de la necessitat creixent de professionals de l'àmbit tecnològic, tant a Espanya com a Europa. Per això, la Unió Europea i altres organitzacions fan campanyes per promoure les disciplines STEAM entre els i les joves, com ara eSkills for jobsHour of CodeTechnovation, Future Makers AwardsWisibilízalas, YoMo, European Ada Awards, etc.

Font: Un blog en red

Redactor: C

13 / DESEMBRE / 2016

 Campus Tecnològic de Nadal a Figueres

http://punttic.gencat.cat/esdeveniment/campus-tecnologic-de-nadal-figueres

Llengua Català Data: dimarts, 27/12/2016 a divendres, 30/12/2016

El campus porta per nom "Experiments al·lucinants" i estarà ambientat en ciència, tecnològia i disseny de videojocs en 3D.​ Durant el campus, els participants realitzaran experiments de química, física i biologia adequats a cada nivell d’edat, així com robòtica relacionada amb el món científic. A més, aprendran les bases del pilotatge de drones amb un circuit d’obstacles, experimentaran la immersió en un món de Realitat Virtual, programaran un videojoc en 3D i altres petites sorpreses!

El Campus de nadal tindrà lloc els dies 27, 28, 29 i 30 de desembre. Hi ha opcions de participar al campus en horari de matí, de 10.00 a 13.00 h, o de tarda, de 16.00 a 19.00 h. Durant tot el campus es treballa sempre en grups reduïts. Les inscripcions ja estan obertes i s’ofereixen descomptes per germans.

Més informació i inscripcions: www.edukbits.com.

Redactor: C

12 / DESEMBRE / 2016

 3a trobada oberta (sobre robòtica) creativa!

http://punttic.gencat.cat/article/3a-trobada-oberta-sobre-robotica-creativa

Llengua Català

Les trobades obertes són espais creats per i per a dinamitzadors/ores i educadors/ores que vulguin explorar sobre temàtiques innovadores a treballar en el nostre dia a dia. Si bé és cert que aquesta innovació passa sovint per treballar la robòtica i disciplines similars, aquest any hem volgut donar un pas més i no centrar-nos només en els robots. És per això, que aquest any explorarem noves temàtiques i llocs:

 • 10.00 h > Disseny i impressió 2D. Tot el que podem fer amb una talladora làser!
 • 12.00 h > Pausa – cafè
 • 12.30 h > Code is fun. Scratch i més enllà!
 • 14.30 h > Dinem!
 • 16.30 h > Ravalópolis. Codis QR per conèixer el Raval
 • 18.00 h > Coneix l’Ateneu de la Fàbrica del Sol (i acabem els nostres treballs amb la talladora làser)

Aquesta trobada la realitzem en col·laboració amb els Ateneus de Fabricació de Barcelona, i coneixerem de primera mà l’Ateneu de la Fàbrica del Sol.

Con tecnología de Eventbrite

Necessitem saber si dines amb nosaltres per reservar a un lloc proper. Registra’t i concretarem lloc i preu en breu!

Per anar fent boca, aquí el vídeo de la trobada del passat desembre.

Redactor: C

12 / DESEMBRE / 2016

 Càpsules sobre SEO, vídeo màrqueting i open innovation, a Girona Emprèn

http://punttic.gencat.cat/article/capsules-sobre-seo-video-marqueting-i-open

Llengua Català

Aquí teniu informació sobre les càpsules TIC:

Com millorar el posicionament en cercadors del web de l’empresa (SEO)

 • Tema: Què és i què aporta el SEO, com definir l’estratègia de l’empresa. Què és el SEO onpage i el SEO offpage, altres formes d’aparèixer en cercadors, etc.
 • Data i hora: 15 de desembre, de 9.30 a 12.00 h
 • Programa i inscripcions

Com pot ajudar el vídeo màrqueting a donar a conèixer l’empresa

 • Tema: Què és el vídeo màrqueting i quina estratègia pot seguir l’empresa. Del procés audiovisual fins a treure major rendiment de les plataformes.
 • 21 de desembre, de 9.30 a 12.00 h
 • Programa i inscripcions

A més, aquest dijous, 15 de desembre, arriba la tercera sessió del Cicle sobre noves tendències i empresa que organitza Girona Emprèn. Aquest cop, anirà a càrrec de Roger Font, d'Eurecat, que parlarà sobre què pot aportar la innovació i com crear una cultura d’innovació a l’empresa.

Redactor: C

09 / DESEMBRE / 2016

 Technovation 2017 busca mentores

http://punttic.gencat.cat/article/technovation-2017-busca-mentores

Llengua Català

Technovation anima les noies d'arreu del món a identificar un problema en la seva comunitat i crear una solució d'aplicació mòbil per fer-hi front. Ofereix un programa formatiu per tal que els grups de noies puguin desenvolupar el seu projecte. Aprenen a comunicar les seves idees i traduir-les en un pla de negoci. Ho fan en grups de màxim 5 noies i amb el suport de mentores voluntàries. A nivell de Catalunya i Espanya encara falta completar el grup de mentores. Per això, fan una crida a la participació.

Les mentores han de ser persones que tinguin coneixements del món de l'empresa o en l'àmbit de creació d'aplicacions mòbils i que vulguin compartir una mica del seu temps amb els grups de noies. La disponibilitat aproximada haura de ser d'entre 2-4 hores setmanals per acompanyar presencialment o virtualment als grups en la consecució dels diferents reptes setmanals.

El programa començarà el mes de gener i finalitzarà amb la presentació on-line dels projectes el 26 de abril. Seran 12 setmanes d'anar treballant en el projecte.

Les dinamitzadores Punt TIC podeu ser mentores i implicar participants del vostre punt en aquest engrescador viatge d'emprenedoria tecnològica. Com ho veieu? Us hi animeu? La inscripció es realitza a través de la plana web de la iniciativa.

Redactor: C

Contingut sindicat