20 / SETEMBRE / 2016

 Vols crear l'app del Fòrum Fundació Esplai 2016?

http://punttic.gencat.cat/article/vols-crear-lapp-del-forum-fundacio-esplai-2016

Llengua Català

El termini per presentar candidatures finalitza el 30 de setembre. La proposta s'emmarca dins de la línia d'acció ConectaCODE de Red Conecta, que vol promoure de les competències STEAM (per les seves sigles en anglès: Science Technology Engineering Arts Mathematics) entre els més joves. Aquest projecte està finançat pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat i Microsoft. En aquest cas concret també compten amb el suport de Cisco Systems. 

L'app pot estar desenvolupada per equips de treball d'un màxim de 2 persones, que hauran de presentar la seva proposta a través d'aquest formulari online. Es premiarà amb 1000 euros un sol projecte per cadascuna de les dues categories que preveuen les bases: una per al sistema operatiu Android i una altra per a Windows. A més, les persones guanaydores seran convidades al lliurament de premis que tindrà lloc el proper 16 d'octubre a Madrid.

Les aplicacions presentades hauran d'incloure el màxim de funcionalitats i característiques que apareixen en aquest document. Per a més informació podeu contactar a través del següent correu electrònic: einclusion@fundacionesplai.org.

Redactor: C

16 / SETEMBRE / 2016

 El #WiFi arribarà a totes les ciutats i pobles d'Europa al 2020

http://punttic.gencat.cat/article/el-wifi-arribara-totes-les-ciutats-i-pobles

Llengua Català

La Comissió ha presentat tres objectius estratègics de connectivitat per al 2025 que han de servir per focalitzar el futur digital que volem:

  • Tots els motors socioeconòmics importants, com els centres escolars, les universitats, els centres de recerca, els nusos de transport, tots els proveïdors de serveis públics (com els hospitals i les administracions) i les empreses que depenen de les tecnologies digitals han de tenir accés a una connectivitat de velocitat extremadament alta de Gigabits (que permeti als usuaris descarregar / carregar 1 Gigabit de dades per segon).
  • Totes les llars europees, rurals o urbanes, han de tenir accés a una connectivitat que ofereixi una velocitat de descàrrega d'almenys 100 Mbps, millorable fins al Gbps.
  • Totes les zones urbanes, així com les principals carreteres i ferrocarrils, han de tenir cobertura ininterrompuda de 5G, la cinquena generació de sistemes de comunicacions sense fils. Com a objectiu intermedi, la 5G ha d'estar comercialment disponible com a mínim en una de les principals ciutats de cada Estat membre de la UE el 2020.

Aquests objectius només poden aconseguir-se amb fortes inversions. La Comissió ha proposat, per tant, un nou Codi Europeu de les comunicacions electròniques, amb normes simplificades i orientades al futur que facin més atractiva per a totes les empreses la inversió en noves infraestructures d'alta qualitat en qualsevol lloc de la UE, tant a escala local com transfronterera. Les inversions impulsades pel nou marc podrien suposar per al PIB un import addicional de 910.000 milions EUR i crear 1,3 milions de nous llocs de treball en els propers deu anys (d'aquí a 2025). A més del Codi, la Comissió ha presentat també un pla d'acció per al desplegament de la 5G a tota la UE a partir de 2018. Podrien crear-se d'aquesta manera dos milions de llocs de treball a la UE.

Una altra iniciativa clau del paquet de connectivitat avui presentat, WiFi4EU, es proposa ajudar les comunitats europees a brindar punts d'accés wifi gratuïts a qualsevol ciutadà. La Comissió ha proposat una nova iniciativa per donar a totes les autoritats locals interessades la possibilitat d'oferir connexions wifi gratuïtes a qualsevol ciutadà, per exemple dins i als voltants d'edificis públics, centres de salut, parcs o places. Amb un pressupost inicial de 120 milions EUR, aquest nou sistema públic podria oferir connectivitat en milers d'espais públics, generant entre 40 i 50 milions de connexions wifi al dia. Un mínim de 6000 a 8000 comunitats locals es beneficiarien d'aquest nou projecte d'aquí a 2020.

 

Redactor: C

15 / SETEMBRE / 2016

 Presentació Barcelona Open Data

http://punttic.gencat.cat/esdeveniment/presentacio-barcelona-open-data

Llengua Català Data: dimarts, 20/09/2016

Aquest mateix dia es presentarà el Node Barcelona de l’Open Data Institute, una organització membre de l’ODI. L’Open Data Institute és un ens co-fundat per Sir Tim Berners-Lee i Sir Nigel Shadbolt per difondre capacitar i inspirar a treballar el món de les dades obertes. L’ODI genera aliances amb una sèrie de partners se centra a determinar com les dades obertes tenen impacte en les seves organitzacions i conjuntament construeixen una infraestructura de dades sòlides que ofereix innovació oberta a la xarxa.

En aquest context es presentarà la campanya #50raons Open Data que es pretèn fer a la xarxa de forma col·laborativa.

És necessari realitzar inscripció prèvia.

Redactor: C

15 / SETEMBRE / 2016

 Participa a la 2na edició dels Big Data Talent Awards

http://punttic.gencat.cat/article/participa-la-2na-edicio-dels-big-data-talent

Llengua Català

La convocatòria d'enguany ja està oberta i s'adreça a estudiants que hagin presentat una tesi doctoral o un projecte de fi de grau, màster o postgrau durant els curs 2015-2016. El període per enviar candidatures romandrà obert fins el dijous 15 de setembre de 2016 a les 12 hores del migdia. Les propostes que presentin candidatura als diferents premis han de ser presentades per correu electrònic coe_awards@eurecat.org.

S'estableixen dues categories de participació:

  • Categoria I: Projecte final de carrera o de finalització de màster o postgrau; amb un premi valorat en 1.000€
  • Categoria II: Tesi doctoral; amb un premi valorat en 1.500€

Un Comitè Tècnic composat per professionals del Centre d’Excel·lència en Big Data avaluaran els projectes segons els criteris a continuació esmentats i ponderats de manera diferent segons la categoria en la que s’ha presentat el projecte:

  • Originalitat i creativitat
  • Caràcter tecnològic innovador
  • Grau de definició i maduresa del projecte
  • Problema que resol o necessitat que cobreix
  • Avantatges competitius, impacte i benefici socioeconòmic

El Comité Tècnic escollirà els 5 finalistes de cada categoria. En una segona fase, els membres del Jurat escolliran el projecte guanyador per cada categoria.

El lliurament dels premis als guanyadors de la 2a edició dels Big Data Talent Awards tindrà lloc al durant la segona edició del Big Data Congress, que se celebrarà els dies 4 i 5 d’octubre de 2016 a l’Auditori Imagina de Barcelona. Per a més informació podeu consultar les bases de la convocatòria.
 

Redactor: C

14 / SETEMBRE / 2016

 Comparteix les novetats de la Xarxa Punt TIC amb els teus contactes de Whatsapp!

http://punttic.gencat.cat/article/comparteix-les-novetats-de-la-xarxa-punt-tic-amb

Llengua Català

Fins aquesta setmana, el portal permetia compartir els continguts des dels botons de Twitter, Facebook, Linkedin i correu electrònic. A partir d'ara quan visiteu les notícies, esdeveniments i reportatges de la web a través dels vostres dispositius mòbils (smartphones i tauletes), us apareixerà la icona de l'app de missatgeria instantània Whatsapp. A través d'aquesta aplicació podreu compartir ràpidament els continguts amb els vostres contactes personals.

En el cas de les fitxes dels diferents punts, hem afegit el botó Click To Call amb el que podreu clicar a sobre del número de telèfon per accedir directament a la funcionalitat d'establiment de trucada.

Aquestes millores volen adaptar el portal de la xarxa a les noves formes de navegar. Avui en dia la comunicació en xarxa d'Internet no només es produeix a partir dels ordinadors de sobretaula i portàtils, sinó que els dispositius mòbils són àmpliament usats per la navegació web.

Redactor: C

Contingut sindicat