28 / NOVEMBRE / 2016

 El Baix Llobregat acull la 3a Setmana de la co-innovació

http://punttic.gencat.cat/article/el-baix-llobregat-acull-la-3a-setmana-de-la-co

Llengua Català

La 3a Setmana de la co-innovació vol visibilitzar totes aquelles accions innovadores que es treballen al territori. Totes aquelles iniciatives que estan potenciant la innovació, aquelles que implementen idees que transformen la societat. És una invitació oberta per a la reflexió, el diàleg i l’acció a favor de la innovació ciutadana, social, tecnològica, empresarial, juvenil… o a qualsevol altre forma d’innovació que aporti solucions eficaces per donar forma als nous temps.

Durant una setmana, diversos ajuntaments, organitzacions i col·lectius del Baix Llobregat organitzen activitats orientades a reflexionar, dialogar i engegar iniciatives relacionades amb innovació social i tecnològica que aportin solucions a nous reptes.

Serà una setmana amb esdeveniments educatius, amb conferències, tallers, presentación d’eines i dinàmiques sobre les competències que s'estan treballant en aquests moments. El programa inclou l'acte de lliurament dels Premis El Prat Emprèn (29 de novembre), la Jornada sobre Innovació Social, Digital i Responsable (30 de novembre) i la Trobada de l’economia social i cooperativa (2 de desembre), entre d'altres. Per conèixer totes les activitats podeu consultar l'agenda de la Setmana de la co-innovació.

Redactor: C

28 / NOVEMBRE / 2016

 m4socialDay: les TIC x la inclusió social a debat

http://punttic.gencat.cat/article/m4socialday-les-tic-x-la-inclusio-social-debat

Llengua Català

Organitzada per M4social, entitat nascuda per tal de desenvolupar el valor social del mòbil per a persones i comunitats, la trobada ha estat un èxit de participació (tant, que les inscripcions es van tancar uns dies abans de l’event). L’eix central d’aquest m4socialDay ha estat la creació d’un punt de trobada que permeti la comunicació fluïda entre entitats, desenvolupadors i inversors, per tal d’impulsar projectes socials que facin servir la tecnologia mòbil.

[View the story "m4socialDay" on Storify]

Redactor: C

25 / NOVEMBRE / 2016

 #WomanLiderTIC, una jornada amb un alt impacte

http://punttic.gencat.cat/article/womanlidertic-una-jornada-amb-un-alt-impacte

Llengua Català

Mostrar el talent de les dones, compartir la visió sobre les tendències del sector TIC i establir estratègies per empoderar les dones en l'àmbit professional, han estat els principals objectius d'aquesta segona edició de la trobada. El perfil del públic objectiu, d'acord amb les organitzadores Dones en Xarxa ha estat el d'una dona, d'entre 25 i 60 anys, que lidera projectes tecnològics, que és emprenedora o professional a una empresa tecnològica o, si més no, usuària intensiva de tecnologia per tal desenvolupar la seva activitat laboral.

Aquesta jornada ha resultat ser un espai inspirador, ple de talent i de participació, que ha comptat amb la presència de dones professionals molt destacades en el món de la tecnologia. Elles han compartit amb les assistents -majoritàriament dones- les seves experiències, els seus projectes i, perquè no dir-ho, les seves ambicions.  Han volgut servir de mirall per tal d'animar a d'altres dones a liderar projectes en els entorns tecnològics.

L'àmbit de la tecnologia genera moltes oportunitats i aquesta jornada ha ofert un espai social, de relació i networking, que ha permès que les assistents puguin visualitzar-les. Superar les dificultats, generar nous espais de treball, promoure el paper de les dones i, en general, "compartir coneixement, generar innovació" han estat alguns dels temes més tractats al llarg de la jornada. No han faltat els continguts relacionats amb la necessitat de conciliació familiar, les possibilitats que ens ofereix el teletreball o el treball al núvol, les polèmiques relacionades amb el tema de "si les dones actuen de forma diferent als homes" o la invisibilitat de les dones, la poca presència als àmbits directius, la infrarepresentació, etc.

D'entre les participants, 21 ponents, podem destacar perfils tan variats i diferents i complementaris com (per mencionar algunes) els de Therese Jamaa, general manager de GSMA i responsable del projecte Mobile World Capital Barcelona; Virginia Wassmann, responsable de comunitat de Campus Madrid, l’espai de Google per a emprenedors; o Cecilia Tham, fundadora de Makers of Barcelona (MOB) i FabCafé Barcelona. Un programa molt ric en continguts, entre els que ha resultat difícil, si més no impossible, escollir. 

En el marc les activitats proposades, #WomanLiderTIC ha incorporat enguany dues novetats molt rellevants: l'Accenture Mentoring Lunch, que ha ofert a 14 dones la possibilitat de generar un espai de xarxa i mentoring amb l'acompanyament de Acceture; i l'Speech Flash, protagonitzat per dones joves, d'entre 12 i 18 anys, que amb la frescor i la sinceritat pròpia de l'edat, han descrit les seves experiències en l'àmbit dels projectes tecnològics en els quals han tingut l'oportunitat de participar.

El final de la jornada, per suposat, ha estat el #Coctels&Net, un esdeveniment networking molt relaxat i, com diuen les responsables, acompanyat per "el  mejor combinado". 

En conclusió, la ciutat de Barcelona ha tingut l'oportunitat de gaudir, per segona vegada consecutiva, el que ja s'hi apunta com un dels més importants events que donen el protagonisme a les dones de l'àmbit de les TIC.

Redactor: C

24 / NOVEMBRE / 2016

 Premis a projectes innovadors per a la qualitat democràtica 2017

http://punttic.gencat.cat/article/premis-projectes-innovadors-la-qualitat

Llengua Català

L’objecte de la convocatòria és promoure la iniciativa de la ciutadania per proposar projectes innovadors en matèria de qualitat democràtica i, facilitar el finançament per a la seva realització. Els premis compten amb dues modalitats:

  • Modalitat A: Finançament per l’execució de projectes innovadors en Acció Comunitària, Participació política i Tecnopolítica, amb una quantitat màxima de 30.000€.
  • Modalitat B: Finançament, fins a 18.000€, de projectes de recerca orientats a una o diverses d'aquestes línies: participació inclusiva, noves formes d’organització social, experiències de participació promogudes des de l’administració i la coproducció de polítiques públiques en l’àmbit local.

Els projectes que es presentin poden estar elaborats per persones físiques o entitats sense ànim de lucre i, en el cas dels projectes de recerca, també per organismes públics.

El termini de presentació de sol·licituds és del 16 de novembre al 15 de desembre de 2016, a les oficines d’atenció ciutadana.

Hi haurà una sessió informativa el dijous 1 de desembre a la Fundació CIDOB (Carrer d’Elisabets, 12, Barcelona) amb un punt d’informació de 16.00 a 19.30h i una presentació pública dels premis a les 18.00h amb la presència del Comissionat de Participació i Democràcia Activa.

Més informació:

  • Bases
  • Contacte amb la Direcció de Democràcia Activa: participacio[arrova]bcn.cat

Redactor: C

23 / NOVEMBRE / 2016

 PortalProgramas premia els millors projectes de software lliure 2016

http://punttic.gencat.cat/article/portalprogramas-premia-els-millors-projectes-de

Llengua Català

El canal de descàrrega de software PortalProgramas organitza aquests premis amb la voluntat de donar visibilitat a programes i blogs de software lliure i de fer que la societat prengui consciència de la importància del programari lliure.

Durant el mes de setembre s'hi van poder nominar diferents programes i blogs de software lliure i a través de votació popular es van triar els cinc finalistes de cada categoria. Després, amb la suma dels vots populars i l'opinió d'un jurat expert s'han decidit els projectes guanyadors. Aquí teniu els resultats:

  • Millor bloc de programari lliure: DesdeLinux
  • Major potencial de creixement: Icaro Robotics
  • Millor programari lliure per a mòbil: Geopaparazzi
  • Programari lliure més revolucionari: gvSIG Desktop
  • Essencial per a la comunicació: WordPress
  • Essencial per a empreses: LibreOffice

En aquesta edició dels premis PortalProgramas el jurat independent ha estat compost per: Noel Rodriguez Freire, president de l'Associació Educativa LiGNUx, David Sant Orcero, doctor Enginyer en Informàtica i Enginyer en Organització Industrial, i David Hine Gomez, enginyer en Ciències de la Computació.

Redactor: C

Contingut sindicat